Werkstraf voor dealende jongeman (21) uit Menen, zus en schoonbroer krijgen geen straf

Redactie KW

Een 21-jarige jongeman uit Menen moet van de rechter in Kortrijk een werkstraf van 120 uren uitvoeren wegens drugshandel. Zijn zus en schoonbroer uit Izegem kwamen er voor het bezit van drugs zonder straf vanaf maar spelen wel hun auto kwijt.

Op 23 juni 2021 kon Dylan B. in Menen met 50 gram cocaïne geklist worden. Amper 4 maanden later was dat in Rekkem opnieuw het geval. Hij zat toen in de auto van zijn zus (23) en haar partner (22) uit Izegem. In de wagen lagen cocaïne, cannabis en MDMA.

Hij kookte meestal

In de handtas van de zus stak nog eens 45 gram cannabis. Een huiszoeking bij het trio leverde nog cocaïne, speed en cannabis, onder meer in de diepvries, op. Volgens de zus en de schoonbroer waren de drugs telkens van Dylan en wisten zij er zelfs niet van af dat er drugs in hun woning, waar Dylan was ingetrokken, lag. “Hij kookte meestal”, alludeerde de zus op de vondst van drugs in het diepvriesvak.

Dylan B. gaf na aanvankelijke ontkenningen uiteindelijk toe dat hij drugs verhandelde. Tussen 8 oktober 2021 en 31 maart 2022 zat hij in voorhechtenis in de cel.

Na zijn vrijlating mocht hij bij zijn zus en schoonbroer in Izegem intrekken. “Ik ben volledig met drugs gestopt en vraag een nieuwe kans om mijn leven her op te bouwen”, klonk het bij Dylan B.

(LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier