Werkstraf van 50 uren voor nerveuze verkoper cannabis in Avelgem

Volgens de beklaagde leverde hij cannabis “als vriendendienst”. © Getty
Redactie KW

Zijn nerveuze gedrag in het centrum van Avelgem wekte de aandacht van een politiepatrouille. Het deed een 33-jarige man uit de gemeente uiteindelijk ook de das om want hij bleek thuis 23 gram cannabis in de kast hebben zitten. Daarvoor kreeg hij van de rechter een werkstraf van 50 uren.

Op 27 november 2020 viel Kevin V. de agenten op omwille van zijn nervositeit. Bij de controle in de Neerstraat die volgde, bleek hij 100 euro aan verfrommelde biljetten op zak te hebben. “Of hij toch niets met drugs te maken had?”, vroegen de agenten, waarop V. meteen door de mand viel. “Ik mag toch wel iets bijverdienen zeker”, klonk het antwoord. Een huiszoeking leverde 23 gram cannabis op.

Vierde keer betrapt

Volgens V. gebruikte hij zelf wat cannabis om rustiger te worden en leverde hij gewoon wat cannabis als vriendendiensten. Het openbaar ministerie dagvaardde hem voor de rechter onder meer omdat het al de vierde keer was dat V. met drugs op zak tegen de lamp liep. Naar eigen zeggen is hij nu van de drugs af. Als hij in de pas blijft lopen, zal hij een boete van 8.000 euro niet moeten betalen. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier