Werkstraf na geëscaleerde ruzie over zwangere vrouw in Afrika

De echtscheiding is intussen aangevraagd.©Kittisak Jirasittichai / EyeEm Getty Images/EyeEm
De echtscheiding is intussen aangevraagd.©Kittisak Jirasittichai / EyeEm Getty Images/EyeEm
Redactie KW

“Hallo, u hebt in Afrika iemand zwanger gemaakt.” Een telefoontje begin dit jaar bij een gezin in Meulebeke veroorzaakte een storm en een slaande ruzie. De man moet van de rechter een werkstraf van 60 uren uitvoeren voor het partnergeweld.

Op 18 januari 2021 kregen B.S. en zijn echtgenote het flink met elkaar aan de stok. Aanleiding? De man had haar verteld dat hij vanuit Afrika net een telefoontje had gekregen dat hij daar iemand zwanger had gemaakt. De vrouw ontstak in een furie, waarop B.S. met een vuistslag en een schop reageerde en haar de keel tot drie keer toe dicht kneep. De vrouw liep daarbij een neusbreuk op.

De man kreeg een contactverbod van één maand opgelegd. Hij mocht hun woning niet meer binnen, ook al was zijn echtgenote naar een vluchthuis vertrokken. Hij kreeg onderdak bij een vriend, verbleef enkele nachten op hotel en in zijn wagen. Hij bekende zijn echtgenote in een reactie een slag te hebben gegeven maar ontkende de wurging of haar met de dood te hebben bedreigd. Hij startte ondertussen de procedure tot echtscheiding. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.