Werkstraf en 8.000 euro boete voor verkoop namaak Airpods

© Getty Images/iStockphoto
© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Een 25-jarige man van Afghaanse origine uit Hooglede moet een werkstraf van 60 uren vervullen omdat hij 54 namaak Airpods van Apple verkocht. Hij moet ook een boete van 8.000 euro betalen.

Op 6 december vorig jaar werd de politie opgeroepen door H.M. zelf. Hij had via Facebook contact gezocht met een koper om een grote lading Apple Airpods te verkopen. Er ontstond echter discussie over de prijs waarop H.M. klappen kreeg en beroofd werd van ongeveer 40 stuks van die Airpods.

“Hij belde na die ripdeal de politie op die ter plaatse kwam en de betrokkenen kon verhoren”, sprak de procureur. “Daaruit bleek dat de Airpods die H.M. te koop heeft aangeboden vals waren. Dat betwist hij ook niet, hij wist immers dat het namaak was.”

De zaak van de ripdeal zelf zal, als de zaak verwezen wordt, behandeld worden in de rechtbank van Kortrijk. Voor namaak is de rechtbank van Veurne exclusief bevoegd. H.M. liet zich bijstaan door een advocaat.

Zelf slachtoffer

“Hij wist inderdaad dat het namaak was, maar dan wel van een heel goede kwaliteit. Hij had niet de bedoeling te verkopen. Hij kocht die lang geleden aan via Marketplace en zou ze aan vrienden en familie geven in Afghanistan.”

“Maar door de coronacrisis kan hij niet afreizen en bleef hij met de Airpods zetten. Daarom verkocht hij ze. Een eenmalig actie, hij zou geen handel in namaak starten. Hij is zelf slachtoffer in de zaak want naast de gestolen Airpods werd hij ook nog eens 5.100 euro afhandig gemaakt.” (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.