Werknemer Blankenbergse pizzeria werkt messentrekkende klant buiten met barkruk

Redactie KW

Een 31-jarige Irakees riskeert voor de Brugse rechtbank achttien maanden celstraf met uitstel voor een zware schermutseling in een Blankenbergse pizzeria. Ahmed A. ging een werknemer te lijf met een mes maar die kon zich verweren met een barkruk. “U heeft veel geluk gehad”, stelde de rechter.

Op 27 juli 2021 stapte Ahmed A. een pizzeria in Blankenberge binnen. De Blankenbergenaar liep meteen achter de toonbank en begon een personeelslid de bedreigen. “Ik kom je elke dag opzoeken. Het zal je beste dag niet zijn”, riep hij daarbij. Wat de aanleiding juist was is niet duidelijk maar A. greep naar een barkruk en probeerde die te gooien naar het slachtoffer. Maar een andere werknemer kwam tussenbeide en werkte de agressieveling buiten.

Maar A. wist van geen ophouden en ging in zijn auto een plooimes halen. Hij stapte opnieuw de pizzeria binnen en maakte met zijn mes hak- en steekbewegingen naar de man die hem aan de deur had gezet. “Mijn cliënt kon de steken gelukkig afweren met een houten barkruk”, pleitte zijn advocaat. Vervolgens werkte de werknemer de Irakees opnieuw buiten.

Camerabeelden

Toen de politie arriveerde was A. al gevlucht, maar dankzij camerabeelden kon hij snel gevat worden. “Ik wou enkel een pizza kopen”, beweerde hij tijdens zijn verhoor. De man kwam vrijdag niet opdagen voor zijn proces. De werknemer die de messteken afweerde vroeg 1.000 euro morele schadevergoeding. “U heeft veel geluk gehad”, stelde de rechter. Zijn collega vroeg 750 euro morele schadevergoeding. De rechtbank doet uitspraak op 21 april. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.