https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Werd slachtoffer uit Nieuwpoort bewust aangereden of sprong hij zelf voor wagen?

© gf
Redactie KW

De rechter in Veurne moet oordelen over een bizarre aanrijding van een voetganger in Nieuwpoort. Slachtoffer T. beweert dat hij bewust werd aangereden door M.. Beiden zijn werkzaam in de horeca en concurrenten. “Niets van, hij zette alles in scène”, beweert M.

De vermeende feiten gebeurden op 15 maart vorig jaar ter hoogte van het Hendrikaplein en de Zeedijk in Nieuwpoort. Slachtoffer T.D. baat er een restaurant uit. Op die dag wou beklaagde M.R., die in een ander restaurant werkt en in een concurrentiestrijd verwikkeld zit met T.D., met zijn partner frieten halen. “Er ontstond buiten een discussie tussen beide mannen”, zegt de advocaat van T.D. “Daarbij sprong M.R. in zijn wagen en reed hij opzettelijk mijn cliënt aan. Er is een getuige die alles heeft zien gebeuren. Door de aanrijding liep hij verwondingen op en kon 9 dagen niet werken. We vorderen 2.500 euro morele schadevergoeding. Omdat hij nog steeds last heeft vragen we ook de aanstelling van een deskundige.” De procureur vond de feiten bewezen en eiste zes maanden cel en 1.200 euro boete. De procureur gaf wel toe dat er ook een getuige is die stelt dat T.D. zelf voor de wagen sprong.

In scène gezet

“Er zijn zelfs twee getuigen die die hebben gemeld, een brandweerman die passeerde en iemand die alles zag gebeuren vanuit de inkomhall van een appartement”, zegt de advocaat van M.R. “Het is hij die de partner van mijn cliënt na het halen van frieten hinderde en hen homofobe uitspraken naar het hoofd slingerde. Toen ze gewoon wilden wegrijden, is T.D. zelf op de motorkap van de wagen gesprongen. Mijn cliënt kon hem omwille van de borduur aan het voetpad onmogelijk zelf aanrijden. Hij heeft alles dus in scène gezet om hem een loer te draaien. Na het incident is M.R. trouwens zelf meteen naar de politie gereden. We vragen de vrijspraak.” Vonnis op 22 oktober. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.