https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Wegpiraat uit Oedelem krijgt 18 maanden cel voor aanrijding vriendin

Redactie KW

Een man uit Oedelem is ook in beroep bestraft met 18 maanden cel voor de opzettelijke aanrijding van zijn toenmalige vriendin.

Op 5 april 2019 ontdekte T.T dat zijn toenmalige vriendin hem bedriegt. Hij merkte haar op in haar auto samen met een man in de Baron De Ruzettelaan in Brugge richting Oostkamp.

De man zette met zijn eigen wagen de achtervolging in, reed naast haar en op een brug ramde hij de wagen. Die ging van de baan en kwam tot stilstand tegen de vangrail. Volgens zijn advocaat was de man op dat moment overmand door emoties omdat hij de vrouw doodgraag zag en de plotse relatiebreuk niet aankon.

Volkomen ongepast

In plaats van 18 maanden cel, vroeg hij daarom een werkstraf. Maar het openbaar ministerie verzette zich. “Zeker dat je uw vrouw doodgraag zag en je ze niet liever dood zag?”, vroeg de procureur-generaal. “Als elke relatiebreuk of elke keer iemand wordt bedrogen zo moet worden beslecht, mag de rechtbank 24 op 24 zetelen en zelfs zeven op zeven, dan nog komen we tijd tekort! Voor het zelfde geld was de auto op de brug door de vangrail gegaan. Bovendien reden daar twee fietsers van toen 18 en 19 jaar. Dit is wegpiraterij van het ergste soort.”

“Bovendien heeft u voor gelijkaardige feiten al eens 8 maanden cel gekregen. Dan begrijp ik de eerste rechter die u 18 maanden geeft. Een werkstraf is hier volkomen ongepast.” Het hof volgde die redenering en de 18 maanden cel blijven behouden.

(OSM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.