https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Weer uitstel in zaak gelekte telefoontaps kasteelmoord: rechter wil toch Terzake-reportage zien

Peter Gyselbrecht.©KURT DESPLENTER BELGA
Peter Gyselbrecht.©KURT DESPLENTER BELGA
Redactie KW

Het proces tegen VRT-journalist Bart Aerts en Peter Gyselbrecht rond gelekte telefoontaps uit het kasteelmoorddossier is eens te meer uitgesteld.

Op 17 november 2016 zond Canvas tijdens het duidingsprogramma Terzake getapte telefoongesprekken uit die gelekt waren uit het onderzoek naar de moord op kasteelbewoner Stijn Saelens in Wingene. Uit de gesprekken moest beïnvloeding blijken van het Brugse gerecht door de familie van het slachtoffer. Iets waarvan volgens het Gentse parket-generaal geen sprake was. Peter Gyselbrecht, zoon van André Gyselbrecht (de opdrachtgever voor de moord, red.) , gaf toe dat hij de taps had doorgespeeld aan de VRT-redactie.

Beiden vragen vrijspraak

De Ruiseledenaar en journalist Bart Aerts werden voor de rechter gedaagd en riskeert zes maanden cel wegens misbruik van het recht op inzage van een strafdossier. Volgens de procureur wou Peter Gyselbrecht het Brugse parket in diskrediet brengen en het onderzoek dwarsbomen. Zowel Aerts als Gyselbrecht vragen evenwel de vrijspraak.

Tijdens de vorige zitting weigerde Aerts de beelden van de ophefmakende reportage aan de rechtbank over te maken, hoewel hij daar eerder had mee ingestemd. Maandag beval de rechtbank de VRT om de beelden van de uitzending over te maken aan het parket. Op 22 februari komt de zaak opnieuw voor. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten