Vuile broek leidt politie naar cannabisplantage in Pittemse loods

Redactie KW

Vijf beklaagden riskeren in de Brugse rechtbank tot twee jaar cel voor cannabisteelt in Pittem. De politie kon hen per toeval klissen door een vuile broek.

Op 18 januari vorig jaar hield de politie een klopjacht op een inbreker die na een betrapping in Ruiselede voortvluchtig was. Aan de op- en afrit van de E40 in Aalter hielden de speurders de wagen tegen van Nederlanders Imad B. (35) uit Arnhem, El Hassan B. (53) uit Overpelt en Ashraf H. (44) uit Lommel. De agenten vonden het verdacht dat er aarde aan de broek hing van H. waarop de drie in de boeien werden geslagen.

Opgeslagen gesprek

Op de gsm van Imad B. werd een opgeslagen gesprek aangetroffen waarin hij met Fabienne V. (47) uit Pittem sprak over een cannabisplantage. In een loods op haar boerderij troffen de speurders 628 jonge cannabisplantjes aan.

V. was door haar vriend Fouad R. (45) uit Waregem met de Nederlanders in contact gebracht. Ze werd in het verleden al eens veroordeeld voor gelijkaardige feiten.

Zaak uitgesteld

De procureur vroeg twee jaar cel voor de Nederlanders, achttien maanden cel voor V. en vijftien maanden voor haar vriend. Imad B. en El Hassan B. stuurden hun kat naar het proces.

H. en Fabienne V., vroegen een straf met uitstel. De vrouw stond naar eigen zeggen onder druk van haar vriend. De rechter stelde de zaak uit naar 6 mei om haar te confronteren met Fouad R., die zijn aandeel met klem ontkent. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier