Vrouw vraagt lichtere straf voor inbraak: “Moet er een vaas komen voor de bloemen omdat ze nu goed bezig is?”

Redactie KW

Een 25-jarige vrouw uit Noord-Frankrijk vraagt in beroep een lichtere straf voor een inbraak in Ardooie. “Moet ik een vaas schenken om de bloemen in te zetten omdat ze nu goed bezig is?”

De vrouw werd op 13 oktober vorig jaar betrapt met een kompane, de buit lag nog in de auto die ze bestuurde. Omdat diezelfde auto ook op 8 oktober in Tielt was gesignaleerd waar een buit van 2.200 was weggenomen, werd ze ook van die diefstal beschuldigd maar vrijgesproken wegens twijfel.

Zwanger

Voor de inbraak in Ardooie kreeg ze 15 maanden cel, haar kompane slechts een jaar. Dus vraagt ze in beroep ook een gelijke straf als de vrouw die met haar de inbraak pleegde. “Ze is zwanger en haar moeder is terminaal.” Daarnaast heeft ze nu ook werk als rijinstructeur. “Ze beseft dat een leven als inbreker niet verder kan, en wil eruit stappen. Het nadeel van de inbraak in Ardooie is bovendien ook gerecupereerd.”

Maar de procureur-generaal begreep het niet. “Moet ik nu een vaas geven om de bloemen in te zetten die ze kreeg omdat ze nu goed bezig is? In mei 2021 werd ze nog veroordeeld tot twee jaar cel voor inbraken in het Antwerpse, waarvan ze een maand in voorhechtenis heeft gezeten. Dus ze heeft de gevangenis al vanbinnen gezien .Maar vijf maand later pleegt ze alweer een nieuwe inbraak. Dus heeft ze het toch niet begrepen?”

Dat het niet bewezen is dat ze ook in Tielt de auto bestuurde, vindt hij ook nonsens. “Zij reed altijd, want de vrouw bij haar had geen rijbewijs. Ik vind de inbraak in Tielt dan ook bewezen. Bovendien was het dezelfde regio.” Hij vindt 15 maanden dan ook niet overdreven. Uitspraak op 23 november.

(OSM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.