Vrouw uit Veurne krijgt celstraf omdat ze met bankkaart van buurman twaalf maaltijden kocht

Redactie KW

Een 27-jarige vrouw uit Veurne kreeg een celstraf van zes maanden met uitstel en 800 euro boete omdat ze met de bankkaart van haar buurman twaalf maaltijden uit een automaat haalde. Nochtans had C.N. op een milde werkstraf kunnen rekenen maar ze gooide eigenhandig haar ruiten in op haar proces. “Een werkstraf? Waarom? Ik betaalde alles toch terug en excuseerde me?” vroeg ze zich verbouwereerd af.

Op 10 juli vorig jaar ging de 27-jarige C.N. naar de automatenshop van In The Box in de Zuidstraat in Veurne om een maaltijd af te halen. Ze zag dat haar voorganger zijn bankkaart in het toestel vergeten was. C.N. herkende zelfs de naam van de vriend van haar buurman maar besloot de kaart toch te misbruiken. “Ze betaalde er contactloos een maaltijd mee en ging weg”, sprak de procureur. “Maar wellicht verrast door haar succes kwam ze terug en haalde nog eens elf maaltijden af, genoeg voor de ganse week. Daarna ging ze de bankkaart in de brievenbus van haar buurman stoppen. Alles werd vastgelegd op camerabeelden en de politie kon C.N. snel herkennen. We boden haar een minnelijke schikking van 300 euro aan, zelfs in delen te betalen, maar ze deed dat niet.”

Er werd een werkstraf voorgesteld maar ook daar leek C.N. weinig zin in te hebben. “Ik heb die 88 euro terugbetaald en de politie zei me dat er niets meer van zou komen. Ik bood ook mijn excuses aan. Dus denk ik eigenlijk niet dat ik nog gestraft moet worden. Ik heb het financieel al moeilijk en die kaart was aanlokkelijk om me wat te helpen.” Daarop kreeg ze dus de celstraf en het bijhorende strafblad. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.