Vrouw uit Roeselare riskeert vier jaar cel voor diefstallen bij vrienden, collega’s en partners

© Getty Images
Redactie KW

Een 41-jarige vrouw uit Roeselare riskeert in de Brugse rechtbank vier jaar cel voor een hele resem diefstallen. Ze viseerde telkens vrienden, collega’s of partners.

Op 30 maart 2019 verwittigde de werkgever van Stefanie G. de politie. In haar locker in een Zedelgems bedrijf werden gestolen bankkaarten, rijbewijzen en identiteitskaarten aangetroffen.

Gsm-abonnementen

Verder onderzoek wees uit dat de Roeselaarse geregeld portefeuilles ontfutselde bij vrienden, partners of collega’s in onder meer Brugge, Jabbeke en Oostkamp. Met de bankkaarten haalde ze geld af en met de identiteitskaarten sloot ze gsm-abonnementen af.

Tijdens een verhuis ontvreemdde G. een uurwerk van een vriendin en ze ging ook aan de haal met twee wagens. Een van de voertuigen – een Audi A6 – dook later weer op aan de woning van het slachtoffer in Oostkamp. De nummerplaten waren verdwenen. “Ik mocht die auto van haar gebruiken”, loog ze. De vrouw zou ten onrechte ook 3.000 euro wezentoeslag hebben geïnd.

Pesterijen

Volgens het openbaar ministerie had G. voor elk feit wel een smoes klaar. De feiten bij haar werkgever kaderden zogezegd in pesterijen. Ze beweerde dat sommige slachtoffers bij haar in het krijt stonden en een geldafhaling van 1.200 euro gold zogezegd als compensatie voor een verkrachting. Sommige klachten zouden ook een wraakactie van een ex-partner zijn geweest.

“De beklaagde is een gevaar voor iedereen die ze in haar manipulatieve netten weet te strikken”, fulmineerde procureur Mike Vanneste. “Alle slachtoffers zijn mensen die haar vertrouwden.”

Vervalsing rijbewijs

Vanneste vroeg vier jaar cel voor G. en wees daarbij op haar 30 eerdere veroordelingen. G. vroeg grotendeels de vrijspraak.

Enkel de vervalsing van een rijbewijs gaf ze toe. “Dat was om gemakkelijker aan werk te geraken“, stelde haar advocate. De uitspraak volgt op 10 februari. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.