Vrouw uit Nieuwpoort krijgt 500 gram speed als beloning voor tip aan brandstichters

© Getty Images
© Getty Images
Redactie KW

Een 35-jarige vrouw uit Nieuwpoort en haar 37-jarige ex-vriend riskeren elk 12 maanden cel en 8.000 euro boete voor het bezit en verkoop van 500 gram speed. Die kreeg L.W. als beloning omdat ze haar dealers het adres tipte van een afnemer die niet betaalde. Daar werd dan brand gesticht.

De bal ging in december 2019 aan het rollen toen er met molotovcocktails ’s nachts brand werd gesticht in een woning in Kluisbergen. De bewoner was toen aanwezig maar gelukkig doofde het vuur net op tijd. Eind vorig jaar werden verschillende uitvoerders van die brand veroordeeld in Oudenaarde.

Bendevorming

Onder hen de 35-jarige L.W. uit Nieuwpoort. Zij kreeg een werkstraf van 140 uren wegens bendevorming bij de brandstichting. Zij had de uitvoerders het adres in Kluisbergen getipt in ruil voor 500 gram speed als beloning. In het onderzoek dat volgde bleken L.W. en haar intussen ex-vriend S.D. de speed in Nieuwpoort te hebben gebruikt en doorverkocht.

Ze riskeren er nu elk 12 maanden cel en 8.000 euro boete voor. “Maar van verkoop is absoluut geen sprake”, sprak haar advocaat.

Weggegooid in de duinen

“Ze gebruikte zelf een deel en gooide een deel weg in de duinen. Intussen heeft ze volledig gebroken met haar verleden en haar vriend. En met de drugs want we leggen tal van negatieve drugstesten voor. Ze voert intussen haar werkstraf tot ieders tevredenheid uit. En ze heeft nu uitzicht op werk want ze kan met haar diploma van zorgkundige beginnen werken nu. We vragen geen extra straf voor deze feiten maar de opslorping.”

De rechter maakte nog een bedenking. “Toch een vreemd verhaal met die brandstichting. U hebt veel geluk gehad want als iemand daar was overleden zou u als mededader in het hof van assisen uitleg mogen geven.” Haar ex-vriend S.D. liet verstek gaan. Vonnis op 18 juni. (JH)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten