Vrouw uit Nieuwpoort blaast 3.49 promille en dreigt rijbewijs te verliezen: “Leven als non nu”

© iStock
© iStock
Redactie KW

Een 55-jarige vrouw uit Nieuwpoort riskeert definitief haar rijbewijs te verliezen nadat ze met liefst 3.49 promille achter het stuur werd betrapt door de politie. Een dokter stelde dat N.P. niet meer geschikt is nog te rijden maar haar advocaat ontkent. “Ze leeft als een non nu”.

Op 17 maart vorig jaar zette de politie in Nieuwpoort de 55-jarige N.P. aan de kant omdat ze door haar rijgedrag opviel in het verkeer. De vrouw legde daarna een positieve ademtest af van liefst 3.49 promille. Haar rijbewijs werd daarop onmiddellijk voor 15 dagen ingehouden. Toen ze de eerste keer bij de politierechter kwam, stuurde die haar onmiddellijk door naar een deskundige die haar onderzocht. Die oordeelde nu dat de vrouw niet meer geschikt is om nog met de wagen te rijden door een alcoholprobleem.

Geen druppel meer

De politierechter kan nu haar rijbewijs definitief inhouden. “Maar dat verslag van die dokter is een advies en niet bindend”, stelde advocaat Alain Coulier. “Hij stelt zelf in zijn verslag dat haar bloedwaarden bij de test opmerkelijk gedaald waren en ze wellicht extra haar best deed. Het is gevaarlijk dat te zeggen. Het feit is dat N.P. al sinds november geen druppel alcohol drinkt. Ze zegt zelf dat ze leeft als een non. Nu ken ik niet veel van de nonnencultuur, maar het lijkt duidelijk dat ze nu enkel nog water drinkt.”

De vrouw heeft nog een blanco strafblad in ons land. De rechter wilde meer duidelijkheid en vroeg haar om vanaf nu tweewekelijks een nieuwe bloedtest te ondergaan. Op 13 september komt ze terug. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier