Vrouw uit Middelkerke krijgt opnieuw 36 maanden cel voor reeks misdrijven

© Getty Images/iStockphoto
© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Een vrouw uit Middelkerke is ook in beroep veroordeeld tot 36 maanden cel voor een reeks diefstallen, heling, inbraken en het dragen van een valse naam. De vrouw was niet aan haar proefstuk toe en werd onlangs nog maar eens veroordeeld.

De vrouw liep voor drie veroordelingen een straf op van 36 maanden. In het verleden werd ze al als poetsvrouw veroordeeld omdat ze geld en juwelen stal bij haar werkgevers in Brugge en Oostende. Voor het openbaar ministerie was daarom de maat vol.

Kraakpand

Voor alle feiten van heling, loondiefstal, valse naamdracht en diefstallen met braak vorderde de procureur-generaal 48 maanden cel. “Het stopt niet! Voor haar eigen goed maar ook voor de maatschappij moet dit een halt worden toegeroepen.”

De vrouw woont officieel in Middelkerke, maar verbleef de laatste maanden in een kraakpand. In oktober vorig jaar raakte ze zelfs ernstig verbrand toen er in het pand brand uitbrak.

Moeilijk bereikbaar

Volgens haar advocaat, die een milde straf vroeg, gaat het nu goed met zijn cliënte. Al geeft hij toe dat hij haar de laatste tijd maar moeilijk kan bereiken. Dat betwijfelt de procureur-generaal.

“Op 7 april dit jaar werd ze nog maar veroordeeld tot 12 maanden voor het gebruik van een bankkaart in een hotel. En er zijn ons nog feiten bekend van diefstallen van fietsen en juwelen in 2020.” Desondanks verhoogde het hof de straf niet, maar bleef het bij de 36 maanden cel voor alle feiten samen.

(OSM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten