Vrouw uit Izegem betaalt na 2 jaar slachtoffer voor gunst van rechter

© Getty Images
© Getty Images
Redactie KW

Het slachtoffer heeft er meer dan 2 jaar moeten op wachten maar een 30-jarige vrouw uit Izegem betaalde uiteindelijk toch de 300 euro die ze van de bankapp van het slachtoffer overschreef. Ze deed dat om een gunst te bekomen van de rechter. “Het slachtoffer vergoeden, kan me milder stemmen”, zei die.

Op 4 februari 2019 kreeg de 30-jarige Ulrike S. uit Izegem een smartphone in haar handen die niet van haar was. De smartphone was eigendom van een jongeman die een relatie had met slachtoffer S. Die jongeman had echter nog een schuld openstaan van 70 euro bij Ulrike S. Omdat die het bedrag maar niet terugbetaalde, eiste Ulrike S. dat de smartphone als onderpand bij haar werd achtergelaten tot de schuld vereffend was.

Onschuldig slachtoffer

“Ze schreef echter diezelfde dag 300 euro over van de KBC bankapp die op de smartphone stond”, sprak de procureur. “Maar de rekening die gekoppeld was aan de app was niet van de man die schulden had bij haar maar wel van zijn vriendin S. Het gaat dus om een slachtoffer die niks met de feiten te maken heeft. Ik vraag 6 maanden cel en 1.200 euro boete.”

Temeer omdat Ulrike S. nadien wist dat ze geld had gestolen van een onschuldig slachtoffer maar al die tijd niks terugbetaalde. Op de vorige zitting drong de rechter aan dat wel te doen. “Eventueel kan me dat milder stemmen in mijn vonnis”, zei hij. Het had effect, want Ulrike S. vergoedde daarna prompt de 300 euro. Ze moet nu wachten tot 3 september om het vonnis te kennen. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier