Vrouw uit Brugge krijgt werkstraf voor gebruik gestolen identiteitskaart op gokwebsites

© Jonas Hamers ImageGlobe
Redactie KW

Een 40-jarige vrouw uit Brugge vraagt heeft in beroep een werkstraf gekregen voor verschillende winkeldiefstallen. Ook gokte ze met een gestolen identiteitskaart op websites.

De zes diefstallen dateren van 2018 en 2019. Zelf meent M.S. dat het om etenswaren ging omdat ze toen geen geld had. “Ze schaamt zich daarover heel erg diep”, aldus haar advocaat. Maar volgens de procureur-generaal ging het ook om scheermesjes, blikjes cola, ringen, een hoodie en zelfs een zwangerschapstest. Toen de politie een huiszoeking verrichtte vonden ze ook een gestolen identiteitskaart, die was gebruikt bij twee gokwebsites.

Gevonden

Zelf stond de vrouw op de zwarte lijst. Toch ontkende ze dat ze die gestolen heeft, maar net had gevonden. “In plaats van die naar de politie te brengen, houdt u die bij? Om te verzamelen, zoals andere mensen postzegels verzamelen?”, klonk het hard bij de procureur-generaal.

Voor de winkeldiefstallen kreeg ze in eerste aanleg een jaar cel en voor het gebruik van de identiteitskaart nog eens zes maanden. In beroep werd de straf omgezet naar een werkstraf van 120 uur. Indien ze die niet uitvoert, moet ze twaalf maanden naar de gevangenis.

(OSM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.