Vrouw uit Blankenberge vrijgesproken voor belaging buurman die dierenarts is

Redactie KW

Een 44-jarige vrouw uit Blankenberge is in de Brugse rechtbank vrijgesproken voor belaging en misbruik van vertrouwen in een geschil rond een hond met haar overbuurman, die dierenarts is.

Toen de dierenarts in mei 2017 voor een tijdje naar Portugal vertrok, vertrouwde hij zijn zwart-witte staffordshireterriër Tische toe aan zijn overbuurvrouw K.H. (44). Die stemde ermee in om met het teefje te gaan wandelen, maar volgens de dierenarts bracht ze het dier uiteindelijk nooit meer terug.

Het geschil ontaardde in een burenruzie waarbij de dierenarts naar eigen zeggen belaagd werd door K.H. “Ze gooide met modder naar zijn woning en startte een lastercampagne op Facebook”, pleitte advocaat Renaat Landuyt.

Teruggave van hond gevraagd

“Toen zij in de zomer van 2018 de hond op haar naam probeerde te zetten, diende mijn cliënt klacht in. Tische was in feite het grootste slachtoffer want ze kampt met artrose en haar behandeling was nog niet ten einde.”

De dierenarts vroeg naast de teruggave van Tische ook een morele schadevergoeding van 5.000 euro. De verdediging drong evenwel aan op de vrijspraak.

“De dierenarts heeft gezegd dat mijn cliënte Tische mocht houden”, pleitte meester Frederik Vanparys. “Het is opmerkelijk dat hij zijn hond pas na 2,5 jaar terugvroeg. Mijn cliënte is een grote dierenvriend maar was het niet eens met de manier waarop haar overbuur met zijn honden omging.”

Wederzijdse pesterijen

K.H. werd dinsdag over de hele lijn vrijgesproken. Volgens de rechter ging het om wederzijdse pesterijen. Het misbruik van vertrouwen achtte hij evenmin bewezen omdat er volgens hem sprake is van woord tegen woord. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier