Vrouw slaat fles wijn op hoofd vriend bij ruzie in Kortrijk

Redactie KW

Een 35-jarige vrouw uit Gent vroeg aan de rechter in Kortrijk vrijgesproken te worden omdat ze de inboedel van haar vriend vernielde en hem met een fles wijn op het hoofd sloeg. Volgens haar deed ze dat om zich tegen de man te verdedigen.

Zowat anderhalf jaar geleden leerden L.V. en de man elkaar via een datingsite kennen. Aanvankelijk leek het te klikken maar volgens de vrouw toonde de man regelmatig twee persoonlijkheden. De lieve man enerzijds, maar onder invloed van drank en drugs manipulatief en agressief.

Op 13 januari 2021 escaleerde een ruzie tussen het koppel. Volgens de vrouw vernielde haar vriend haar gsm, gooide haar tegen het televisietoestel en sleurde haar bij de haren over de vloer.

“Dààrom sloeg ze een fles wijn op zijn hoofd kapot”, aldus de advocaat van L.V. Op basis van wettige zelfverdediging vroeg hij de vrijspraak. Bij aankomst van de politie had het slachtoffer een gapende wonde aan het hoofd en lag een deel van de inboedel van zijn woning aan diggelen. Vonnis op 10 maart. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.