Vrouw riskeert achttien maanden cel voor kledingdiefstallen in Brugge

Een 35-jarige vrouw uit Rijsel riskeert in de Brugse rechtbank achttien maanden cel voor diefstallen in vijf Brugse kledingzaken.

De Kaapverdische A.A. en haar moeder hadden al toegeslagen bij Mango, H&M, Etam en Pimpkie toen ze op 13 april 2019 ook bij Superdry hun slag sloegen. Een winkelbediende verwittigde de politie, die A.A. aantrof in de buurt van de Sint-Salvathorskathedraal.

In haar dieventas staken elf hemden, twee bh’s, handtassen en schoenen. De vrouw ging huilend tot bekentenissen over maar wees met een beschuldigende vinger naar haar moeder, die evenwel nergens meer te bekennen viel. De onderzoeksrechter vroeg de Franse politie om haar te verhoren, maar zonder resultaat. Bijgevolg werd enkel de dochter gedagvaard.

Rol van de moeder

Volgens de advocate van A.A. staat de moeder in Frankrijk en Kaapverdië bekend als onverbeterlijke dievegge en zou ze haar dochter vroeger geslagen en zelfs proberen te vermoorden hebben. “Mijn cliënte brak met haar moeder maar herstelde kort voor de feiten het contact”, pleitte meester Delphine Demets.

“Ze gingen samen op uitstap naar Brugge, waar de moeder plots besloot om diefstallen te plegen. Mijn cliënte liet zich meeslepen om niet uit de gratie van haar moeder te vallen.”

Om alsnog duidelijkheid te krijgen over de rol van de moeder stelde de rechter de zaak uit naar 14 april. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.