Vrouw riskeert 48 maanden voor nieuwe reeks misdrijven

© gf
© gf
Redactie KW

Een vrouw uit Middelkerke riskeert in beroep 48 maanden cel voor een reeks diefstallen, heling, inbraken en het dragen van een valse naam. De vrouw was niet aan haar proefstuk toe en werd onlangs nog maar eens veroordeeld.

De vrouw liep voor drie veroordelingen een straf op van 36 maanden. In het verleden werd ze al als poetsvrouw veroordeeld omdat ze geld en juwelen stal bij haar werkgevers in Brugge en Oostende. Voor het openbaar ministerie is daarom de maat vol. Voor alle feiten van heling, loondiefstal, valse naamdracht en diefstallen met braak vorderde de procureur-generaal 48 maanden cel. “Het stopt niet! Voor haar eigen goed maar ook voor de maatschappij moet dit een halt worden toegeroepen.” De vrouw woont officieel in Middelkerke, maar verbleef de laatste maanden in een kraakpand. In oktober vorig jaar raakte ze zelfs ernstig verbrand toen er in het pand brand uitbrak.

Moeilijk bereikbaar

Volgens haar advocaat, die een milde straf vroeg, gaat het nu goed met zijn cliënte. Al geeft hij toe dat hij haar de laatste tijd maar moeilijk kan bereiken. Dat betwijfelt de procureur-generaal. “Op 7 april dit jaar werd ze nog maar veroordeeld tot 12 maanden voor het gebruik van een bankkaart in een hotel. En er zijn ons nog feiten bekend van diefstallen van fietsen en juwelen in 2020.” Uitspraak op 26 mei. (OSM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.