Vrouw rij-ongeschikt na dronken botsing met brommobiel in Waregemse winkelstraat

Redactie KW

Een 65-jarige vrouw uit Waregem krijgt haar rijbewijs niet terug zolang ze niet kan aantonen dat ze minstens zes maanden geen alcohol meer heeft gedronken. De politierechter in Kortrijk verklaarde haar rij-ongeschikt nadat ze in de Stormestraat dronken met een brommobiel tegen een paal reed.

De botsing vond op 8 juli 2021 plaats. Een zware aanrijding was het niet want de paal raakte, in tegenstelling tot de brommobiel, niet beschadigd. M.L. zat achter het stuur zonder rijbewijs, maar had dat voor die brommobiel Ligier ook niet nodig. Wat wél strafbaar was, was dat ze 1,6 promille alcohol in het bloed had en duidelijk dronken was. Rechtop zitten of op de benen blijven staan, bleek moeilijk. Zelf hield ze het er op dat ze slechts twee sangria’s had gedronken, maar wel “al het fruit had opgegeten”.

Ze liep eerder al twee veroordelingen voor alcoholintoxicatie en vluchtmisdrijf op. Een gerechtsarts besloot na een onderzoek dat ze een alcoholprobleem had. Haar advocaat verzette zich dan ook niet tegen de rij-ongeschiktheid. Volgens hem heeft ze al sinds een veroordeling in 2012 geen rijbewijs meer. Moest dat ooit toch nog het geval zijn, moet ze het nog één maand extra indienen. De politierechter gaf haar ook nog een boete van 800 euro. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.