Vrouw maakt hoogbejaarde pleegoma fortuin afhandig en verbrast het aan reisjes en borstvergroting: drie jaar cel

© gf
© gf
Redactie KW

Een 30-jarige vrouw uit Gent heeft in de Brugse rechtbank drie jaar effectieve celstraf gekregen omdat ze haar hoogbejaarde pleegoma liefst 192.000 euro lichter maakte. Louise B. verbraste het fortuin aan onder meer reisjes en een borstvergroting. Omdat ze niet kwam opdagen voor haar proces beval de rechter haar onmiddellijke aanhouding.

De feiten kwamen in 2019 aan het licht toen het 87-jarige slachtoffer haar serviceflat in Brugge kwijtspeelde omdat de rekeningen niet meer betaald werden. Onderzoek wees uit dat het pleegkleinkind van de vrouw, Louise B. (30) uit Gent, op zes jaar tijd liefst 192.000 euro van haar rekening had gehaald via cash afhalingen en overschrijvingen. “Een groot deel van dat geld was de opbrengst van de verkoop van haar Brugse woning”, pleitte Filip Houvenaghel, de advocaat van het slachtoffer. “Maar plots kon mijn cliënte haar serviceflat niet meer betalen. Nu moet ze elke maand harken om rond te komen.”

Oeverloos vertrouwen

Volgens meester Houvenaghel verbraste B. het fortuin aan reisjes, een auto, een motorfiets, meubels, keukentoestellen en een borstvergroting. “Zelfs nadat mijn cliënte werd getroffen door een trombose deed ze vrolijk verder. Mijn cliënte is de pleegmoeder van haar eigen moeder en zorgde ook voor haar als haar eigen kleinkind. Ze had een oeverloos vertrouwen in haar en gaf soms haar bankkaart mee om boodschappen te doen.”

Louise B. kwam niet opdagen voor haar proces, maar kon wel worden verhoord nadat het parket haar liet seinen. Ze beweerde dat het slachtoffer haar het geld geschonken had, maar dat ze ‘er niet zo goed is mee omgesprongen’. “Dat moet zowat het understatement van de eeuw zijn”, sneerde de procureur. “Ze joeg het fortuin van het slachtoffer er helemaal door. En dat terwijl het slachtoffer haar jarenlang geholpen heeft. Dat ze hier vandaag niet is, bewijst nog maar eens dat zij niet zinnens is om haar verantwoordelijkheid op te nemen.”

De procureur vroeg twee jaar celstraf voor B., maar de rechter deed daar vrijdag nog een jaartje bovenop. Hij beval ook de onmiddellijke aanhouding van de vrouw. Aan het slachtoffer moet B. het gestolen geld terugbetalen. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.