Vrouw leert les niet na dodelijk ongeval onder invloed van drugs

Redactie KW

Amper twee weken nadat ze onder invloed van drugs met haar auto langs de Brugsesteenweg in Roeselare een dodelijk ongeval veroorzaakte, kon een 32-jarige vrouw uit Roeselare opnieuw onder invloed van en in het bezit van drugs van een bromfiets geplukt worden. Het leverde haar voor de rechtbank in Kortrijk een effectieve celstraf van 4 maanden en een boete van 800 euro op.

Sharon D. kwam op 24 september met haar Opel uit de Rotsestraat in Roeselare en wilde de Brugsesteenweg oprijden. Tijdens dat manoeuvre merkte ze fietser Hendrik Uijttenhove uit Izegem niet op. Hij kwam uit de richting van het Roeselaarse centrum en volgde het fietspad. De man kwam met zijn hoofd op de grond terecht, raakte levensgevaarlijk gewond en stierf enkele dagen later aan zijn verwondingen.

Sharon D. bleek onder invloed van drugs. Haar auto was niet ingeschreven noch gekeurd. “Amper twee weken later, op 12 oktober, zat ze onder invloed samen met haar zus op een bromfiets”, aldus de openbare aanklager voor de rechtbank in Kortrijk. “In een briletui zaten twee zakjes speed, in een brooddoos nog eens 2 gram cannabis. Het houdt niet op.”

Niet de eerste keer

Sharon D. liet het duidelijk niet aan haar hart komen en daagde niet op voor haar proces. Ze is geen onbekende voor politie en gerecht. In de voorbije jaren reed ze al meerdere auto’s in bedenkelijke omstandigheden in de prak.

Op 24 oktober 2018 werd ze in Roeselare nog aan de kant gezet wegens gevaarlijk rijgedrag. Ze bleek ook toen onder invloed van drank en drugs én verzette zich hevig tegen haar arrestatie. Vier agenten waren nodig om haar te overmeesteren, maar zij kregen de tanden van Sharon D. in hun polsen en armen. Daarvoor werd ze eind maart 2020 nog veroordeeld tot één maand effectieve celstraf en een boete van 400 euro. Het proces over het dodelijke ongeval volgt later nog. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.