Vrouw gaat met moeder op dievenpad in Brugse kledingzaken: 120 uur werkstraf

Redactie KW

Een Kaapverdische vrouw uit Rijsel heeft in de Brugse rechtbank 120 uur werkstraf gekregen voor diefstallen in vijf Brugse kledingzaken.

Op 13 april 2019 werden twee vrouwen gefilmd terwijl ze met kledij aan de haal gingen bij Superdry in Brugge. Niet veel later plukte de politie de 35-jarige A.A. van een muurtje aan de Sint-Salvatorskathedraal. Ze had hemden, bh’s, handtassen en schoenen bij zich die eerder die dag gestolen werden bij Mango, H&M, Etam en Pimkie in Brugge. De Kaapverdische vrouw uit Rijsel ging meteen tot bekentenissen over, maar wees haar moeder aan als de aanstoker.

De moeder van A.A. staat in Frankrijk gekend als onverbeterlijke dievegge en maakte zich ooit schuldig aan een moordpoging op haar dochter. De twee zouden pas kort voor de feiten opnieuw contact hebben gezocht. “Mijn cliënte geloofde dat haar moeder veranderd was en ging samen met haar op uitstap naar Brugge”, pleitte de advocate van A.A. “Pas daar maakte de moeder duidelijk dat ze kledij wou stelen en mijn cliënte liet zich meeslepen.”

Omdat de moeder nooit verhoord werd door de Franse politie, werd enkel A.A. voor de Brugse rechtbank gedaagd.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier