Vrouw die koppel aanviel met gebroken glas in Brugse zomerbar riskeert twee jaar cel

Redactie KW

Een 50-jarige Bruggelinge riskeert twee jaar cel omdat ze een koppel aanviel met een stukgeslagen glas in zomerbar The Night. Een man liep daarbij ernstige verwondingen op aan de arm.

Op 20 juli 2019 liepen Barbara V. en de slachtoffers elkaar een eerste keer tegen het lijf in café Olympos, naast het Jan Breydelstadion. Het kwam tot een woordenwisseling, waarna het koppel vertrok. In zomerbar The Night kruiste het koppel later die avond opnieuw het pad van V. waarna het tot fysiek geweld kwam.

De Bruggelinge zou een glas hebben stukgeslagen en hiermee het koppel hebben aangevallen. “Mijn cliënt verhinderde dat zijn vriendin in het gezicht werd geraakt maar raakte daarbij zelf gewond aan de arm”, pleitte advocaat Kris Vincke. “Hij was hierdoor meer dan vier maanden arbeidsongeschikt.”

Klacht

Volgens Vincke lag een klacht aan de basis van het conflict. “Mijn cliënte was bestolen door de dochter van de beklaagde en stapte hiervoor naar de politie”, stelde hij. “Dat was bij de beklaagde duidelijk in het verkeerde keelgat geschoten.” De procureur vroeg twee jaar effectieve celstraf voor V., die eerder al twaalf keer veroordeeld werd in de politierechtbank en drie keer in de correctionele rechtbank wegens diefstal en geweld.

V. zelf ontkent met klem dat ze met een glas stak. “Het parket baseert zich op de getuigenverklaring van een barvrouw die evenwel de dochter is van een ex van mijn cliënte”, pleitte haar advocaat. “Die is niet objectief.” De uitspraak volgt op 25 november. AFr

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier