https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Vrouw die huisarts dag en nacht belaagde alweer veroordeeld

Redactie KW

De vrouw (38) uit Diksmuide die in mei nog twaalf maanden cel met uitstel kreeg omdat ze haar huisdokter dag en nacht belaagde met telefoontjes, is opnieuw veroordeeld door de strafrechter. Toen ze geld kwam vragen in het OCMW maar niet snel genoeg bediend werd, ging ze compleet door het lint en haalde ze zelfs een mes boven. Het levert nu nog eens een jaar cel op, opnieuw met voorwaarden. Ze moet aan haar psychische problemen werken.

“De beklaagde bood zich begin april onaangekondigd aan bij het OCMW van Diksmuide”, sprak de procureur op het proces. “Haar schuldbemiddelaar had blijkbaar te laat doorgestort en ze wou een voorschot op haar uitkering. Omdat ze naar haar zin niet snel genoeg geholpen werd, ontstond een discussie met een onthaalmedewerkster.”

Voorwaardelijk vrij

“De beklaagde verplaatste het plexiglas eerst, daarna sloeg ze dat plexiglas aan diggelen. Haar woede was niet bekoeld. Ze ging plots om een mes naar haar fietszak. Ze haalde uit naar de vrouw achter het loket. Gelukkig raakte niemand gewond, maar dit had veel erger gekund.”

“Op het moment van de feiten was de beklaagde zelfs nog voorwaardelijk vrij na die belaging van de huisarts. En in mei liep het alweer uit de hand: weerspannigheid en slagen en verwondingen bij een politionele tussenkomst.”

“Gelet op die dubbele schending van voorwaarden, denk ik dat het tijd is voor een effectieve bestraffing. Wanneer zal het anders stoppen?”, ging de procureur verder. Hij vroeg zes maanden cel en 1.200 euro boete.

Morele schadevergoeding

De rechtbank legde 1 jaar cel op, weliswaar met voorwaarden, zonder boete. De vrouw moet aan haar psychische problemen werken en aankloppen bij een gepaste instelling daarvoor. Doet ze dat niet, wordt haar straf effectief en dreigt ze toch naar de gevangenis te moeten.

Drie medewerkers van het OCMW krijgen elk 1 euro morele schadevergoeding. Ze waren zwaar onder de indruk. Sandra V. moet aan het OCMW 1.685 euro schadevergoeding betalen wegens de aangerichte schade.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.