https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Vrouw die bromfietsster Samirah Chebbah doodreed en vluchtte krijgt in beroep even zware straf

© (Foto JH)
Redactie KW

Zeven maanden nadat de politierechter in eerste aanleg de 34-jarige P.V. uit De Panne zwaar strafte omdat ze bromfietsster Samira Chebbah dodelijk aanreed en wegvluchtte, sprak de politierechter in beroep een even zware straf uit. P.V. krijgt dus opnieuw 18 maanden cel met uitstel en 3 jaar rijverbod. “Ze is gelaten onder die straf die wij nog steeds te zwaar vinden”, reageert advocaat Philippe Versyp.

Met zijn vonnis volgt de politierechter in beroepszaken over zowat gans de lijn de uitspraak van de eerste politierechter in maart. Enkel het feit dat P.V. die dag met ongepaste snelheid reed werd aangepast aan het feit dat ze met onaangepaste snelheid reed gelet op de weersomstandigheden omdat het donker en regenachtig was. Aan de strafmaat verandert dit evenwel niets.

Voorval achter zich laten

Op zondag 3 maart 2019 reed P.V om 6.45 uur in de Duinkerkelaan in De Panne de 44-jarige Samira Chebbah dodelijk aan. De vrouw was met haar bromfiets gevallen en lag bewusteloos naast de tweewieler. Volgens de deskundige was ze door de gebrekkige straatverlichting, het feit dat Samira donker gekleed was en de weersomstandigheden niet zichtbaar. P.V. week uit voor Samira maar reed haar aan en vluchtte weg. Ze verklaart nog steeds dat ze toen dacht een stoep te hebben geraakt.

“Ook dat beweert ze vandaag nog steeds en werd plausibel geacht door de deskundige”, zegt haar advocaat Philippe Versyp. “Wij vonden de opgelegde straf veel te zwaar en gingen in beroep maar de rechter oordeelde opnieuw zo. Wellicht zullen we geen cassatieberoep aantekenen. P.V. reageerde gelaten op de straf. Ze wil dit achter zich laten alhoewel dit betekent dat ze ook 3 jaar rijverbod moet uitzitten. Sinds de feiten is ze een andere vrouw geworden. Ze voelt zich erg ongelukkig omdat ze Samira niet heeft opgemerkt, alhoewel ze de vrouw dus niet kon zien. Ze heeft eigenlijk een te hoog schuldinzicht.”

Dagelijks op plaats ongeval

De nabestaanden van Samira reageerden tevreden op het vonnis. “Zij zijn opgelucht dat de straf niet verminderd werd”, zegt advocaat Ives Feys die optrad namens de ex-echtgenoot en de kinderen. “Het is voor hen zeer moeilijk om deze zaak af te sluiten en zolang het ook niet definitief behandeld werd in beroep lukt dat niet. Wat het voor hen extra moeilijk maakt is dat zij ook allen in De Panne wonen. Ze vertelden me onlangs nog dat ze eigenlijk dagelijks passeren aan de plaats waar Samira is verongelukt. Dat zorgt telkens voor een nieuwe herinnering aan de zaak. Het is voor hen goed dat de rust er na het proces wat kan terugkeren.” (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.