Vrouw (45) krijgt acht maanden celstraf met uitstel voor diefstallen, afzetterij en vandalisme

© Getty Images
© Getty Images
Redactie KW

Een 45-jarige vrouw uit Pittem heeft in de Brugse rechtbank acht maanden celstraf met uitstel gekregen voor een veertiental feiten van diefstal, afzetterij en vandalisme.

Chantal T. liep in het verleden al achttien veroordelingen op maar die brachten haar duidelijk niet op het juiste pad. Tussen juli en oktober vorig jaar pleegde ze in Pittem, Beernem en Brugge een zestal diefstallen. Daarbij ging ze aan de haal met portefeuilles, bankkaarten, sleutels en een gsm. T. sloeg veelal toe bij kennissen en ging daarbij listig te werk. Zo belde ze op een warme zomeravond aan bij haar 76-jarige buurvrouw om een flesje water te vragen. “Mijn cliënte vertrouwde haar en liet haar binnen”, pleitte advocaat Pieter-Jan Delodder. “Pas later stelde ze vast dat haar portefeuille verdwenen was.”

De vrouw sloeg ook toe in het psychiatrisch centrum Sint-Amandus in Beernem waar zij in behandeling was voor haar psychiatrische problemen. Met een gestolen bankkaart deed ze in oktober een aankoop in een Brugse apotheek. Maar het bleef niet enkel bij diefstallen. In juli vorig jaar huurde ze tot twee keer toe een wagen bij een Brugse firma maar de rekening van 114 euro liet ze onbetaald achter. Een andere keer ging ze eten in een Thais restaurant in Brugge, maar ook daar vertrok ze zonder te betalen. In Oostkamp pleegde ze gelijkaardige feiten. Ten slotte beschadigde de vrouw ook nog drie wagens in Pittem. Zo kieperde ze steenslag in een Opel Crossland.

Chantal T. kwam niet opdagen voor haar proces. Aan haar buurvrouw moet ze een totale schadevergoeding betalen van 1.356 euro.

(AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten