Vrouw (34) plant vork in hoofd van partner: Openbaar Ministerie vindt bestraffing niet meer nodig en vordert de opschorting

Redactie KW

Een 34-jarige vrouw uit Diksmuide moest dinsdag voor de Veurnse strafrechter verschijnen omdat ze op 30 maart een vork in het hoofd van haar partner plantte. Die kwam er uiteindelijk zonder levensbedreigende letsels vanaf. De twee hebben samen een twee kindjes van 6 en 3 jaar, maar al jaren stond de relatie onder grote spanning. Ondanks de potentieel dodelijke uithaal met de vork, vond het Openbaar Ministerie een bestraffing niet nodig.

Volgens de advocaat van het slachtoffer waren er de laatste jaren al tal van ruzies geweest tussen het koppel vanwege de seksuele escapades van de vrouw, met andere mannen. “Mijn cliënt werd verwaarloosd en meermaals de dood toegewenst. Het laatste jaar sliepen ze zelfs afzonderlijk. In het dossier leest u dat mijn cliënt de slaapkamerdeur moest barricaderen uit schrik dat zij hem ‘s nachts iets zou aandoen. Ze kon soms als een gek tekeer gaan”, pleitte de burgerlijke partij.

Weekendje naar Glenn

“Ze maakte mijn cliënt telkens nog eens jaloers door in geuren en kleuren te vertellen over seks met andere mannen. Op 22 maart was het hek van de dam toen mijn cliënt erg verregaande gesprekken las met ene Glenn uit Geraardsbergen. Op de koop toe wou ze de kinderen voor een weekendje meenemen naar die Glenn. Mijn cliënt was niet akkoord. De politie is moeten tussenkomen toen ze hem letterlijk de ogen probeerde uit te krabben”, ging de advocaat verder. De man, die overigens veel ouder is dan de vrouw, liep daarbij ook een oogkrabletsel en gescheurd hemd op.

Op 30 maart ontaardde een discussie volledig toen de man thuis kwam van zijn werk. Zijn partner had seksueel getinte TikTok-filmpjes zitten versturen naar andere mannen. “Mijn cliënt ging naar de tuin om af te koelen en te bekomen van de ruzie. Hij zat met de kinderen te spelen toen plots een vork in zijn hoofd werd geplant”, pleitte de advocaat burgerlijke partij, die een schadevergoeding eiste. Het slachtoffer heeft er een litteken aan overgehouden en moest ter plaatse verzorgd worden. Zijn partner werd opgepakt door de politie en voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Ze mocht uiteindelijk beschikken met strenge voorwaarden.

Gegooid of gestoken?

“De versies lopen nog steeds uiteen. Hij verklaart dat zij stak met de vork, zij verklaart dat ze gooide met de vork en die zo in het hoofd terechtgekomen is”, sprak de procureur op het proces. “Dit gaat om een dossier van intrafamiliaal geweld en sinds de strenge voorwaarden zijn er geen nieuwe feiten meer gebeurd. De vrouw heeft zich altijd netjes aan de afspraken met de justitie-assistent gehouden. Ik denk dat een bestraffing niet meer nodig is. De lont is uit het kruitvat gehaald. Verder heeft de maatschappij geen baat meer bij een bestraffing”, ging de procureur verder. “Ik stel dus een opschorting voor: schuldig maar geen straf.”

De verdediging betwistte de aantijgen niet, maar nuanceerde wel. “Mijn cliënte werd kort gehouden door die man. Ze mocht zelfs haar eigen zus niet meer zien. Hij is ook gekend voor burenruzies en dat schetst zijn persoonlijkheid. Mijn cliënte hield het niet meer uit in die verziekte relatie en uiteindelijk is de emmer overgelopen”, aldus de verdediging, die uiteraard geen probleem had met de opschorting. Of de rechter die opschorting ook toekent, wordt duidelijk op 30 november bij het vonnis.

(BB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.