Vrouw (34) die vork in hoofd van partner stak, wordt niet gestraft door rechter

© Getty Images
Redactie KW

Een 34-jarige vrouw uit Diksmuide is niet gestraft nadat ze een vork in het hoofd van haar partner plantte. Ze kreeg de gunst van de opschorting van de Veurnse strafrechter, maar moet de man wel een schadevergoeding betalen.

Volgens de advocaat van het slachtoffer waren er de laatste jaren al tal van ruzies geweest tussen het koppel vanwege de seksuele escapades van de vrouw met andere mannen. Op 22 maart gebeurde ook al een incident waarbij haar partner – intussen zijn ze uit elkaar – een oogkrabletsel opliep. “In het dossier leest u dat mijn cliënt de slaapkamerdeur moest barricaderen uit schrik dat zij hem ‘s nachts iets zou aandoen. Ze kon soms als een gek tekeer gaan”, pleitte de burgerlijke partij.

Op 30 maart ontaardde een discussie volledig toen de man thuiskwam van zijn werk. Zijn partner had seksueel getinte TikTok-filmpjes verstuurd naar andere mannen. “Mijn cliënt ging naar de tuin om af te koelen en te bekomen van de ruzie. Hij zat met de kinderen te spelen toen plots een vork in zijn hoofd werd geplant”, ging de advocaat verder. Het slachtoffer heeft er een litteken aan overgehouden en moest ter plaatse verzorgd worden.

Zijn partner werd opgepakt door de politie en voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Ze mocht uiteindelijk beschikken met strenge voorwaarden. Daar hield ze zich de afgelopen maanden strikt aan, bevestigde het Openbaar Ministerie.

Gegooid of gestoken

De vrouw ontkende op het proces wel dat ze gestoken had met de vork. Ze verklaarde dat ze ermee gooide. Haar voormalige vriend zei echter dat ze wel degelijk moedwillig stak met de vork. Tijdens het proces had het Openbaar Ministerie de opschorting gevorderd. “Omdat er nu toch geen sprake meer is van intrafamiliaal geweld, aangezien het koppel uit elkaar is”, klonk het.

De rechter besloot dinsdag, bij het vonnis, die opschorting ook uit te spreken: wel schuldig aan slagen en verwondingen maar geen straf. De vrouw moet haar ex 350 euro schadevergoeding betalen. (BB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.