Vrijspraak voor veelpleger uit de Panne na gedoe met rijbewijs

De rechter geloofde het verhaal van de beklaagde.© Getty Images
De rechter geloofde het verhaal van de beklaagde.© Getty Images
Redactie KW

Een 42-jarige man uit De Panne, die al liefst 48 veroordelingen opliep waaronder tal van verkeersmisdrijven als veelpleger, kreeg van de politierechter toch de vrijspraak in een nieuwe zaak. F.D. liet zijn ingehouden rijbewijs niet tijdig toekomen maar volgens de rechter is hij daar niet schuldig aan.

De 42-jarige Farid D. uit De Panne, een ingenieur van opleiding, is al meer dan 20 jaar bekend bij het gerecht. Hij liep al heel wat straffen op voor een resem aan misdrijven die vaak te wijten zijn aan zijn heroïnegebruik.

Begin 2017 kregen zowel hij als zijn partner 30 maanden cel omdat door hun drugsgebruik hun amper enkele weken oude zoontje drugs had binnen gekregen en dat ternauwernood overleefde.

Rijverboden

D. kreeg ook al verschillende straffen en rijverboden van de politierechter. Voor een van die straffen moest hij in 2019 zijn rijbewijs indienen in de rechtbank van Veurne, maar dat gebeurde niet. “Volgens hem heeft hij het neergelegd in Antwerpen, maar dan weer in Gent en werd het van daaruit naar Brussel gestuurd en terug”, sprak de procureur.

“Het is precies een koerswedstrijd. We geloven hem niet.” De advocaat van D. pleitte dat het rijbewijs inderdaad werd neergelegd in Gent en het van daaruit naar Brussel werd gestuurd maar ze daar niet reageren op briefwisseling.” Ondanks zijn ellenlange strafblad geloofde de rechter hem en sprak D. vrij. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.