https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Vrijspraak voor koppel uit De Panne dat door politie bestelde taxirit niet kon betalen

Redactie KW

Een koppel uit De Panne is vrijgesproken voor afzetterij van een taxichauffeur uit Roeselare die hen naar hun woonplaats bracht. Ze betaalden immers 16 euro van de in totaal 118,50 euro en daarom is er geen sprake van afzetterij.

Op 20 oktober vorig jaar reden de 23-jarige A.V en haar vriend B.V. (27) uit De Panne rond op de snelweg E403 in Roeselare. Ze kregen echter af te rekenen met pech en moesten hun auto op de pechstrook nalaten. Er was niet meteen een oplossing om hun wagen te laten takelen. “De wegpolitie is ter plaatse gekomen en heeft hen gezegd dat ze zo snel mogelijk de snelweg moesten verlaten”, sprak hun advocaat.

“Daarop heeft de politie zélf een taxi gebeld om het koppel naar huis in De Panne te kunnen brengen. Maar ze hadden amper geld bij zich om die rit te kunnen betalen. In totaal moesten ze 118,50 euro betalen maar ze gaven de taxichauffeur alles wat ze toen hadden. Dat was 16 euro.”

Net omdat ze toch een deel hebben betaald kan er geen sprake zijn van afzetterij. “Dat kan enkel maar als je op voorhand zou weten dat je geen geld op zak hebt, niks betaald en dan tóch de taxi zou bestellen”, sprak de procureur. “En dus moeten wij zelf de vrijspraak vragen voor dit koppel.” De rechter volgde die redenering en wees ook de vordering van 300 euro van de taxichauffeur af. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.