Vrijspraak voor gevecht waarbij man kaakbeenbreuk opliep in Furnevent

© Getty Images
© Getty Images
Redactie KW

De strafrechter in Veurne heeft de 20-jarige M.W. uit De Panne vrijgesproken voor vermeende slagen die hij uitdeelde in Furnevent in Veurne. De 19-jarige T.H. liep daar een kaakbeenbreuk op en dagvaardde M.W. zelf. De rechter vond onvoldoende bewijzen.

Tijdens de laatste fuif voor de lockdown in Furnevent in Veurne vorig jaar liep de 19-jarige T.H. uit Lo een kaakbeenbreuk op. Volgens T.H. na een slag die hij kreeg van M.W. Hij dagvaardde de man zelf voor de rechtbank in Veurne.

Onvoldoende bewijzen

Het openbaar ministerie zag zelf onvoldoende bewijzen om M.W. uit De Panne te vervolgen en seponeerde daarom de zaak na de feiten van 7 maart vorig jaar. Daar was T.H. het niet mee eens en hij besloot om de 20-jarige M.W. zelf te vervolgen voor de rechtbank.

“Hij kreeg na die fuif aan de uitgang om 2 uur klappen en heeft van meet af aan M.W. aangeduid als de dader”, sprak zijn advocaat.

Geen camerabeelden

“De gevolgen waren zwaar want hij liep er een kaakbeenbreuk op. Het staat als een paal boven water dat hij er slagen heeft gekregen. Er zijn verschillende getuigen die het relaas kunnen bevestigen en M.W. geeft zelfs toe dat hij aanwezig was op die fuif.”

“Het enige spijtige is dat er geen camerabeelden zijn. Wij vragen om M.W. te veroordelen en aan ons een schadevergoeding te betalen.” M.W. vroeg resoluut de vrijspraak en de rechter oordeelde eveneens dat er te weinig bewijzen zijn. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier