Voorwaarden voor man die slachtoffer hersenbloeding klopte op Guido Gezelleplein in Koksijde

Redactie KW

Een 42-jarige man uit Koksijde heeft 8 maanden cel en 800 euro boete gekregen, beiden met uitstel onder voorwaarden, omdat hij een passant een hersenbloeding klopte op het Guido Gezelleplein in Koksijde. P.P. moet zich van de rechter laten begeleiden voor zijn alcoholprobleem en desnoods antabuse innemen.

De advocaat van P.P. had fel aangedrongen op de vrijspraak en vond dat er sprake was van zelfverdediging. Hij wees er op dat niet P.P. maar wel slachtoffer G. de confrontatie had opgezocht.

“Het is G. die de anderen op het plein uitdaagde en beledigde”, sprak hij. “En hij wou eerst slaan naar P.P. die als reactie de slag afweerde en hem een duw gaf. Het is omdat hij zo dronken was dat hij viel. De politie zei zelf dat hij naar bier rook en er blikjes bij hem lagen. Wij vragen de vrijspraak op basis van zelfverdediging.”

De rechter wees dat volledig af want het was duidelijk dat P.P. het slachtoffer wel degelijk geslagen had die 7de september vorig jaar op het Guido Gezelleplein. “Zelf zegt hij dat het slachtoffer gesticulerend voor hem kwam staan op de parking en hij hem een duw gaf waardoor hij viel”, sprak de procureur.

“Maar er is een getuige die duidelijk stelt dat hij hem een slag in het gezicht gaf waardoor het slachtoffer met zijn hoofd gevallen is op straat. De politie, een ambulance en de MUG kwamen ter plaatse. De gevolgen waren niet min. G. liep een hersenbloeding, een blauw oog en enkele gebroken ribben op.”

Het slachtoffer stelde zich geen burgerlijke partij.

(JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.