Voorwaardelijke straffen voor jogger en automobilist voor verkeersagressie

Foto ter illustratie© Getty Images
Foto ter illustratie© Getty Images
Redactie KW

Een duw op de claxon. Meer was er op 28 december 2020 niet nodig voor een schermutseling tussen een 40-jarige jogger en een 27-jarige automobilist uit Wevelgem. Beiden liepen woensdag voor de correctionele rechtbank in Kortrijk elk een voorwaardelijke straf op voor verkeersagressie.

Rond 10 uur reed Arno D. (27) de ochtend van 28 december 2020 met zijn auto de weg op in de Wijnbergstraat in Wevelgem. Hij maakte er met zijn claxon een onoplettende wielertoeriste op attent dat ze in het midden van de weg reed. Op dat ogenblik was ook jogger Kevin M. (40) er. Hij maakte naar de automobilist een wegwerpgebaar na zijn getoeter. Dat leidde er toe dat Arno D. langs de jogger ging rijden. “Om uit te leggen dat het getoeter niet voor hem bedoeld was”, aldus de verdediging van D.

Wederzijdse klappen

Door het open raampje deelde Kevin M. een tik op de schouder van de automobilist uit. “Een vuistslag op de schouder”, vond Arno D. Het leidde in de minuten die volgden tot wederzijdse klappen, waarbij Arno D. de jogger achtervolgde en die op zijn beurt heen en weer rende om aan de automobilist te ontkomen. Een andere jogger zag uiteindelijk hoe Kevin M. op de motorkap van de auto moest springen om niet geplet te raken tussen het voertuig en een poort.

Arno D. kreeg uiteindelijk een voorwaardelijke celstraf van 3 maanden en een voorwaardelijke boete van 800 euro. De jogger kwam er met een voorwaardelijke boete van 400 euro vanaf. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier