Voorwaardelijke straf voor Kortrijkse die blikje bier naar hoofd passant gooit

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Een 50-jarige vrouw uit Kortrijk is veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van 12 maanden omdat ze aan warenhuis Lidl een passant een blikje bier naar het hoofd gooide en een pak rammel gaf.

Volgens het slachtoffer was er geen reden om hem aan te vallen, de vrouw hield vol dat hij haar probeerde te betasten en uitschold. Ze moet zich van de rechter laten begeleiden als ze wil dat de celstraf voorwaardelijk blijft.

Drie weken ziekenhuis

Op 3 september 2021 passeerde het slachtoffer zoals meerdere keren per dag langs de Lidl in de Sint-Sebastiaanslaan in Kortrijk. Aan de ingang zat Karien V. een blik bier te drinken.

Plots ontstak ze in razernij, gooide haar blik bier tegen het hoofd van de man en ging hem te lijf. De onfortuinlijke man moest naar het ziekenhuis overgebracht worden en verbleef er drie weken.

Camerabeelden

“Ik ben nog altijd ’s avonds bang om buiten te komen”, getuigde hij. V. is alvast geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. Ze liep al vier eerdere veroordelingen voor de correctionele rechtbank op en kon niet meer op een gewone voorwaardelijke straf rekenen.

“Hij is vier keer naar mij gekomen om mij te betasten en schold me uit voor hoer”, hield ze voor de rechter vol. Op camerabeelden was daar evenwel niets van te merken. (LSi)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier