Voorwaardelijke straf voor gepensioneerd agent uit Menen voor belaging buren

© iStock
© iStock
Redactie KW

Een 74-jarige gepensioneerde agent heeft van de rechter in Kortrijk een volledig voorwaardelijke straf gekregen voor belaging van zijn achterburen in de Slingerstraat in Menen. “Hij filmt wie bij ons oprijdt, maakt notities en loopt zelfs nog altijd met zijn uniform in zijn tijd”, aldus de slachtoffers.

Beide buren wonen al 30 jaar in de Slingerstraat in Menen. Hun verstandhouding verliep volgens de ene met hoogtes en laagtes.

“We kochten in 1985 een stuk grond en dat frustreerde de buurman, die het zelf wou kopen voor zijn schroothandel”, aldus H.G. Even later verklaarde die buurman: “Mijn vrouw ging verhaal halen omdat we tijdens het hakselen werden gefilmd en werd verweten als ‘roste koe’. Zo begon alles.”

Allesbehalve peis en vree

Wat er ook van zij, al tientallen jaren is het allesbehalve peis en vree tussen de buren in de Slingerstraat. “We ondervonden dat we gefotografeerd en gefilmd werden, daarom plaatsten we zelf ook nepcamera’s, om af te schrikken”, aldus de slachtoffers.

“Het gaat ons niet om geld maar we willen dat het stopt en hij ons gerust laat. We voelen ons niet meer veilig. Als we op de koer staan, wéten we dat hij ons aan het begluren is. Hij beschuldigde ons schoten te lossen maar we waren op die momenten niet eens thuis. Vier keer kregen we de milieupolitie aan de deur na zijn klachten over illegaal storten, nooit is er een pv opgesteld. Zijn colère startte toen bomen weg moesten.”

“Hij voelt zich zelf slachtoffer”

“Hij voelt zich zelf slachtoffer en bedreigd door al het schroot van de buren”, aldus de advocaat van H.G. “Er wordt veel meer aangevoerd dan auto’s om te verwerken. Daarom neemt hij zelf foto’s. Hij heeft geen kwade bedoelingen maar heeft op een bepaald ogenblik misschien wel wat overdreven. Omdat hij zo overtuigd is van zijn gelijk. Dat kan misschien wel bedreigend overkomen.”

Een voorwaardelijke celstraf van twee maanden en een voorwaardelijke boete van 400 euro is zijn deel. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten