Voorwaardelijke straf voor dertiger uit Kortrijk die bijl in voordeur ex-schoonouders plantte na relatiebreuk

© iStock
Redactie KW

Nadat de relatie met zijn ex strandde, plantte een 35-jarige man uit Kortrijk een bijl in de voordeur van zijn ex-schoonouders. Het was maar een van de incidenten van belaging en bedreigingen waar hij zich tussen mei 2017 en november 2019 aan bezondigde. Het leverde hem een volledig voorwaardelijke celstraf van 15 maanden en een voorwaardelijke boete van 800 euro op.

Halfweg 2017 startten de eerste ruzies en het geweld tussen Anthony V. en zijn ex-partner. “Vooral omdat hij vreesde zijn dochter nooit meer te zien”, aldus zijn advocaat. “Hij wou aantonen dat hij niet met zich zou laten sollen.”

Dat het gebruik van de bijl geen goed idee was, ontkende hij niet. Vaak was V. onder invloed van alcohol en/of drugs. “Ik drink nog dagelijks drie pintjes en rook een jointje maar zie daar geen probleem in”, vertelde hij aan de rechter, die toch wat de wenkbrauwen fronste.

Kans op recidive is groot

V. vloog na het incident met de bijl even de cel in maar mocht die al snel onder voorwaarden verlaten. Een deskundige oordeelde dat de kans op recidive voor stalking of geweld tijdens relaties groot is. De komende vier jaar moet hij zich aan enkele voorwaarden houden als hij de straf voorwaardelijk wil houden. Aan zijn ex en haar ouders moet hij ook een schadevergoeding betalen. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.