Voorwaardelijke celstraffen voor koppel uit Oekene na schermutseling met agenten

©Watcharin Panyawutso / EyeEm Getty Images
©Watcharin Panyawutso / EyeEm Getty Images
Redactie KW

Een koppel uit Oekene (Roeselare) moet zich van de rechter in Kortrijk laten begeleiden voor hun drugs- en alcoholproblemen. Doen ze dat, dan blijven celstraffen van 10 tot 38 maanden voorwaardelijk. Na een melding over nachtlawaai op hun hoeve gingen ze in de nacht van 7 april 2019 twee agenten met een gasfles en een kassei te lijf.

Die nacht liep bij de politie van de zone Riho een melding over nachtlawaai binnen. In een oude hoeve langs de Boskantstraat in Oekene vierden Kevin V. (35) en zijn vriendin Bianca A. (36) iets te luidruchtig een feestje, gekruid met 3 liter wijn en een LSD-trip.

Twee politie-inspecteurs liepen via een poortje de tuin van het koppel in en vroegen de muziek stiller te zetten. Aanvankelijk reageerden ze rustig, maar al snel sloeg de sfeer om. “De man sloot het tuinpoortje en bij een schermutseling hield hij een agent in een wurggreep”, aldus advocaat Kurt Vanthuyne. “Hij hield plots zelfs een gasfles en een kassei boven het hoofd. De bril van de inspecteur was kapot en hij was 32 dagen arbeidsongeschikt.” Volgens de openbare aanklager reageerde ook vriendin Bianca A. hysterisch en uitzinnig en verhinderde ze dat de tweede agent zijn collega ter hulp schoot.

Spijt

Kevin V. bekende dat hij weerspannig was geweest en de agent in een houdgreep heeft genomen. “Ik heb daar spijt van”, klonk het. “Ik had gewoon naar de politie moeten luisteren en de muziek stiller zetten. Maar ik had nooit de bedoeling iemand pijn te doen, laat staan te doden. Met de steen heb ik gedreigd maar nooit gegooid of geslagen.”

De rechter veroordeelde hem wel voor poging doodslag maar sprak zijn straf volledig voorwaardelijk uit. Zijn vriendin werd vrijgesproken voor poging doodslag, maar kreeg wel 10 maanden voorwaardelijke celstraf voor weerspannigheid en slagen aan de agenten.

Het koppel verhuisde ondertussen naar het Waalse Chimay. “In alle rust, weg van klagende buren, conflicten en agenten”, besloten ze. Aan de agenten moeten ze in totaal een schadevergoeding van zo’n 4.000 euro betalen. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.