https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Voorwaardelijke celstraf voor winkeldievegge

De beklaagde liep eerder al veroordelingen op voor diefstal.©Photographer: Andrey Popov Getty Images
De beklaagde liep eerder al veroordelingen op voor diefstal.©Photographer: Andrey Popov Getty Images
Redactie KW

Een 62-jarige vrouw uit Harelbeke die al drie keer eerder veroordeeld was voor winkeldiefstallen, moet zich van de rechter laten begeleiden voor haar probleem. Als ze die voorwaarden volgt, dan blijft haar celstraf van 4 maanden en een boete van 208 euro voorwaardelijk.

De inkt van de vorige veroordeling in maart was nog niet droog of Maureen D. sloeg opnieuw toe. Met een nagelschaartje of een mesje knipte ze verpakkingen open of schraapte de barcode van de producten. Dat gebeurde onder meer in warenhuis Aldi in Harelbeke, L&L en Carrefour in Waregem.

“Ze heeft duidelijk haar lesje niet geleerd”, vond de openbare aanklager, die verwees naar drie eerdere veroordelingen in 2012, 2014 en in maart. Bij de laatste veroordeling werd ze verplicht om haar te laten behandelen voor haar drang om te stelen.

Begeleiding

“Ze heeft een probleem”, gaf haar advocaat toe. “Het is soms een onweerstaanbare drang. Maar ze doet haar best en is in begeleiding. Boodschappen doet ze nu zoveel mogelijk samen met haar kleindochter.”

“Door relatieproblemen slik ik zware medicatie en die hebben op mij een negatieve invloed”, excuseerde de vrouw zich voor de rechter. “Uiteindelijk betaalde ik wel alle gestolen producten.” (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.