Voorwaardelijke celstraf voor dertiger die buren bestal en belaagde

Redactie KW

Een 35-jarige Bruggeling heeft achttien maanden voorwaardelijke celstraf gekregen omdat hij zijn buren jarenlang bestal, belaagde en bedreigde.

Het onderzoek naar D.R. ging van start na een klacht van een van zijn buren in een appartementsgebouw langs de Abdijbekestraat in Sint-Andries. De man verklaarde hoe D.R. tijdens zijn afwezigheid zijn post had verduisterd.

In totaal liepen bij het parket 22 klachten tegen D.R. binnen wegens diefstal van onder meer laptops, gsm’s, fietsen en poststukken. In een briefje dreigde de Bruggeling er bovendien mee om de dochter van een slachtoffer te ontvoeren. Volgens de buren was er ook sprake van belaging.

Geen internering

De feiten speelden zich af tussen 2012 en 2016, maar het duurde tot februari dit jaar eer de zaak voor de raadkamer kwam. Het parket vroeg toen de internering, maar de raadkamer ging daar niet op in.

Tijdens het proces drong de procureur opnieuw aan op de internering, maar de advocaat van D.R. verzette zich daartegen. “Mijn cliënt kampt met autisme, maar heeft geen geestesstoornis”, pleitte advocaat Hans Beerlandt. “Hij vormt geen gevaar, maar heeft wel een correcte begeleiding nodig.” D.R. ontkende ook dat hij achter het dreigbriefje zat, maar de rechter achtte vrijdag alle feiten bewezen. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier