Voorwaardelijke celstraf en effectieve boete voor Kortrijkzaan die vriend sloeg na barbezoek

“Het gebeurde onder invloed van alcohol”, excuseerde B. zich voor de rechter. © boonchai Getty Images
Redactie KW

Omdat de vrouw die ze bij hun barbezoek in Meulebeke hadden opgepikt in de auto in slaap viel, kreeg een man langs de snelweg in Kortrijk een pak rammel van zijn 31-jarige vriend. “Hij had voor te weinig ambiance in de auto gezorgd”, zo luidde zijn uitleg. Voor de correctionele rechtbank kreeg hij voor de slagen een voorwaardelijke celstraf van 7 maanden en een effectieve boete van 1.200 euro.

Op 10 september 2022 keerden Nouredine B. (31) uit Kortrijk en zijn vriend na een bezoek aan bar De Chalet in Meulebeke naar huis terug. Op de terugweg namen ze ‘Chocolat’, een vrouw die ze in de bar hadden opgescharreld, mee in de auto. Wellicht verlekkerde B. zich nog op wat nog zou volgen met ‘Chocolat’.

Te weinig ambiance

Hij zag die plannen echter in duigen vallen toen de vrouw onderweg in slaap viel. Hij verweet zijn vriend voor te weinig ambiance in de auto te hebben gezorgd waardoor ze in slaap kon vallen. De discussie laaide zo hoog op dat hij langs de snelweg in Kortrijk halt hield en zijn vriend een flink pak rammel verkocht, met slagen en schoppen in zijn gezicht. Het slachtoffer kon uiteindelijk via de snelwegberm wegvluchten. “Het gebeurde onder invloed van alcohol”, excuseerde B. zich voor de rechter. “Het slachtoffer is eigenlijk al 7 jaar een vriend. Hij is niet zo boos meer.” (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier