Voorwaardelijke celstraf en effectieve boete voor afwezige man na partnergeweld

Redactie KW

Een 35-jarige man uit Kuurne is bij verstek veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van zes maanden en een effectieve boete van 800 euro voor partnergeweld. Het slachtoffer diende slechts klacht in nadat ze vuistslagen en stampen kreeg en op de grond werd geduwd. “Uit schrik en schaamte”, klonk het.

De vrouw had acht jaar lang een relatie met W.T. De laatste drie jaar was er regelmatig sprake van verbale en fysieke agressie. Klacht diende het slachtoffer nooit in, tot in november 2021 T. de garage kort en klein sloeg, zichzelf van het leven probeerde te beroven en haar sloeg en stampte. Die nacht besliste ze dat het genoeg was geweest en vertrok ze als een dief in de nacht naar haar ouders nadat T. in slaap gevallen was.

In juni 2022 kwam het opnieuw tot geweld toen ze in de woning in Kuurne nog eens samen kwamen om te bemiddelen en afspraken te maken. Hij vloog haar toen naar de keel en trok aan haar haren. “Eigenlijk zou de man gewoon voor zijn speedgebruik behandeld moeten worden”, vonden zowel het slachtoffer als de openbare aanklager. “Maar omdat hij er niet is, kan dat niet opgelegd worden.” (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.