Voormalig Club Brugge-speler Eduard Sobol krijgt rijverbod en boete na zware snelheidsovertreding

Eduard Sobol reed te snel en krijgt nu een rijverbod. © BRUNO FAHY BELGA
Redactie KW

De topvoetballer Eduard Sobol, die tot kort nog voor Club Brugge speelde, stond dinsdagvoormiddag terecht voor de Brugse politierechtbank. De twintiger scheurde aan hoge snelheid over de A11 en kreeg daarom een geldboete en rijverbod van de rechter. De jongeman werd ook even verdacht van het rijden zonder rijbewijs, al is hij voor dat laatste vrijgesproken.

Op 13 februari vorig jaar beging Eduard Sobol een zware verkeersovertreding op de A11 richting Knokke. De voetballer met Oekraïense afkomst scheurde met maar liefst 134 kilometer per uur over de Belgische wegen. “Mijn client dacht dat hij 120 kilometer per uur mocht rijden”, zegt zijn advocaat. “Al is dat nog te snel.”

“Druk schema”

Omdat de jongeman een blanco strafverleden heeft en ondertussen in het buitenland werkt en verblijft, vroeg zijn advocaat geen rijverbod op te leggen. “Hij heeft een druk schema en het zou moeilijk zijn om tijd vrij te maken om zich te melden op de griffie.”

Al leek de Brugse politierechter het daar niet mee eens. De rechter veroordeelde Sobol tot een rijverbod van 15 dagen en een geldboete van 600 euro, waarvan de helft met uitstel. “Het zal hem wel eens lukken om tot op de griffie te komen”, zegt de rechter. “Zelfs een topvoetballer kan dat.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier