Voormalig afvalbaron riskeert 36 maanden cel voor gesjoemel met tankkaarten

© gf
© gf
Redactie KW

Voormalig afvalbaron Marc V. (71) riskeert in beroep 36 maanden cel voor oplichting omdat hij de facturen voor zijn tankkaarten niet betaalde.

Marc V. liep sinds 1999 al verschillende veroordelingen op. Zo werd hij onder meer veroordeeld voor de verhuur van afvalcontainers. Dat afval kwam naar de industriezone Gullegem-Moorsele waar het zogezegd wachtte op recyclage. Maar van recyclage kwam niets in het huis en in de loop der jaren stapelde het afval zich op tot een 3,6 hectare groot, illegaal stort. In 2017 werd hij veroordeeld voor het uitbaten van een bordeel in Knokke en het misbruik van een 15-jarig meisje. In 2013 had hij een transportbedrijfje en sloot hij een deal af met een leverancier van brandstoffen. Zo kreeg hij vier tankkaarten voor zijn chauffeurs. In het begin betaalde hij nog zijn facturen, maar na verloop van tijd liep de achterstand op tot 73.000 euro. Volgens zijn advocaat omdat het bedrijf dat niet meer kon.

Meer dan 45 vennootschappen

“Als elke vennootschap in faling zou vervolgd worden voor oplichting, zijn we ver van huis.” Maar volgens het openbaar ministerie werden tienduizenden euro’s cash van de rekeningen gehaald en weet niemand waar het geld naar toe is. De brandstofleverancier vermoedt dat Marc V. de tankkaarten gewoon heeft verkocht aan Roemenen die er meer dan 100.000 liter diesel mee tankten. V. zou in 20 jaar meer dan 45 vennootschappen hebben gehad die telkens in faling gingen, leeggezogen werden of gewoonweg verdwenen.

“Soms verhuisden ze naar het Franstalige landsgedeelte zodat alle vorderingen moesten vertaald worden”, probeerde de advocaat van de brandstofleverancier de malafide ingesteldheid van Marc V. aan te tonen. Het openbaar ministerie wijst er ook op dat V. door een eerdere veroordeling al in 2013 geen firma meer mocht uitbaten en vorderde 36 maanden cel in plaats van de drie maanden die V. in eerste aanleg kreeg. Uitspraak op 26 mei. (OSM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.