Voetsporen verraden dief die loods van buurman plunderde

© Getty Images/Tetra images RF
© Getty Images/Tetra images RF
Redactie KW

Een 25-jarige Oostkampenaar riskeert in de Brugse rechtbank een werkstraf omdat hij een loods van zijn 76-jarige buurman leegroofde.

Op 11 maart vorig jaar stapte het slachtoffer naar de politie. De man verklaarde dat er sinds twee dagen heel wat spullen uit de loods bij zijn woning in de Proosdijstraat verdwenen waren. Het ging onder meer om twee kettingzagen, een bosmaaier, een hogedrukreiniger, drie vishengels, drie biljartkeus en een tuinslang.

Veel moeite om de dader te vinden had de politie niet. Achteraan de tuin had het slachtoffer voetsporen aangetroffen die leidden van zijn loods naar de woning van de buurman. Die gaf de diefstallen toe en stelde dat hij financiële problemen had. Omdat S.S. nooit eerder met het gerecht in aanraking kwam vroeg de procureur donderdag een werkstraf voor de man.

Volgens het slachtoffer ging S.S. ook met 90 kilo lood en twintig palen met draad aan de haal. Maar dat ontkende de beklaagde met klem. “Het kan gewoon niet dat hij daarmee tussen bomen en takken gekropen zou zijn om tot bij hem thuis te geraken”, pleitte advocate Mieke Byttebier.

De uitspraak volgt op 11 maart.

(AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.