Vissende jongeman in Diksmuide wordt betrapt met microplantage cannabis thuis

Redactie KW

Een 24-jarige jongeman uit Diksmuide riskeert een werkstraf te moeten vervullen nadat bij hem thuis een microplantage met twee cannabisplanten werd ontdekt. Hij werd eerst met een joint betrapt al vissend. “Dat maakte hem rustiger”, sprak zijn advocaat.

M.S. uit Diksmuide werd eerder bij toeval betrapt door de politie. De ouders van een minderjarige vriend van hem maakten zich op 26 juni 2020 zorgen omdat de jongen nog niet naar huis was gekomen. Ze gingen hem daarom zoeken aan de visputten van Oudekapelle waar hij geregeld vertoefde.

Daar merkten ze het tentje van M.S. op. “Beiden bleken een joint aan het roken te zijn”, sprak de procureur. “M.S. deed dat dus in het bijzijn van zijn minderjarige vriend, wat hij ook toegaf. De politie werd erbij gehaald en die deed even later een huiszoeking bij M.S.

Daar werd een microplantage gevonden van twee planten en 8,28 gram oogst. De planten stonden er al veel eerder en dus is het aannemelijk dat hij eerder al eens geoogst had. Ik vraag een werkstraf van 75 uren.”

Rustiger vissen

Zijn advocaat Thomas Bailleul gaf de feiten toe. “Het roken van een joint zorgde voor meer rust bij het vissen”, sprak hij. “Maar belangrijk is dat hij daar intussen volledig mee gestopt is. Hij ging op gesprek bij De Sleutel en gaf zijn leven een andere wending. Hij helpt vaak mee op het landbouwbedrijf van zijn vader en heeft zelf twee kinderen met zijn vrouw.”

“Heel belangrijk is ook dat hij die planten nooit heeft gekweekt om te kunnen verkopen maar wel om de cannabis zelf te gebruiken. De opschorting lijkt ons hier op zijn plaats.” Vonnis op 6 mei.

(JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier