Vijftiger uit Westende krijgt 40 maanden cel voor seksueel misbruik van tienjarig meisje

© iStock
© iStock
Redactie KW

Een 51-jarige man uit Westende heeft in de Brugse rechtbank 40 maanden effectieve celstraf gekregen voor jarenlang seksueel misbruik van het dochtertje van zijn ex-vriendin.

De feiten kwamen aan het licht toen het slachtoffer in mei vorig jaar aan haar moeder vertelde dat ze 50 euro ‘zwijggeld’ gekregen had van D.H. De man was haar ex-partner, maar zorgde na de relatiebreuk af en toe nog eens voor haar dochter. De moeder liet het toen twaalfjarige meisje naar hem bellen om hem te confronteren met het misbruik. Toen hij de feiten niet ontkende, stapte de vrouw naar de politie.

Tijdens haar verhoor vertelde het slachtoffer dat ze al sinds haar negende misbruikt werd. D.H. kroop bij haar in bad, ging telkens met haar mee in het pashokje en gaf in de bioscoop zelfs popcorn aan haar door met de mond. Hij betaalde haar om te zwijgen en dreigde ermee dat ze haar moeder nooit meer ging zien als ze uit de biecht zou klappen. Op haar tiende ging D.H. nog een stap verder in zijn toenmalige woning in Diksmuide. Daar wekte hij op een dag het meisje door zijn geslachtsdeel in haar mond te stoppen.

Geconfronteerd met de verklaringen van het meisje waste D.H. zijn handen in onschuld. Op zijn laptop hadden de speurders nochtans foto’s aangetroffen waarop te zien was hoe hij het meisje tongzoende. De rechter achtte de jarenlange aanrandingen en de eenmalige verkrachting in Diksmuide bewezen. Aan het slachtoffer kende hij een voorlopige schadevergoeding toe van 3.000 euro. De moeder kreeg 2.132 euro toegekend. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.