Vijftiger terecht voor overlast en diefstallen in Harelbeke

Redactie KW

Van zakenman tot overlastfiguur. Zo ontpopte een 55-jarige man uit Harelbeke zich de voorbije jaren. Voor de rechtbank moest hij zich verantwoorden voor tal van diefstallen, belaging, smaad en vernielingen.

Na een faillissement en een schuldenberg ging het bergaf met de vijftiger. Het voorbije jaar liet hij zich regelmatig in negatieve zin bij de politie opmerken. Voor de rechter moest hij zich dan ook verantwoorden voor diefstal van een aanhangwagen, belaging van de buren in zijn appartement, nutteloze oproepen naar de noodcentrale, diefstal van pompoenen aan de voordeur van een woning en zonnepanelen, het vernielen van een ruitje van een politiecombi,…

De openbare aanklager vorderde een celstraf van 9 maanden en een boete van 800 euro. Na de vaststelling van een bipolaire stoornis bij de man is ondertussen een voorlopig bewindvoerder aangesteld. Hij vroeg de rechter een straf met begeleidende voorwaarden uit te spreken. Tegen 16 maart wil de rechter een verslag om na te gaan of dat wel haalbaar is. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.